Bu Blogda Ara

23 Kasım 2012 Cuma

Bolu'nun Şirin İlçesi Göynük

Bayramda Bolu'nun sirin ilcesi Göynük'teydik. (http://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6yn%C3%BCk,_Bolu#Ak.C5.9Femseddin_Hazretleri_T.C3.BCrbesi ). 1464 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından hocası Akşemseddin için yaptırdığı türbenin  olduğu Göynük İstanbul'a araba ile üç saatlik mesafede.Akşemseddin Türbesi'nin yanısıra Zafer Kulesi, Gazi Süleyman Paşa Hamamı, Tabak Dede ve Ömer Sıkkın Türbeleri gibi tarihi mekanları da bulunuyor.

Oksijeni bol havası  ve muhteşem yemekleri ile güzel bir haftasonu geçirerebilirsiniz.Göynük'ün benim için özel bir tarafı ise memleketim olması:) Özellikle son zamanlarda  Türk dizi ve filmlerinde de lokasyon olarak seçiliyor Göynük.İlçedeki yapılar Safranbolu evlerine benziyor. Konaklama icin İsletmesinin Temel Aksemsettinoğlu'na ait olan Göynük Otel ve Aksemsettinoğlu Konağında kalabilirsiniz. Biz ilk defa konakta kaldik ve cok keyifliydi.



 

Akşemsettinoğlu Konağı. Konak 118 yıllık tarihi yansıtıyor. İçinde farklı konseptler ile döşenmiş yaklaşık on odası bulunuyor. Özellikle kahvaltısı muhteşem.Göynük'ü yöresel hamur yiyecekleri, yine Göynük'e özel peynir, bal,tereyağ bulunuyor




.
Göynük'in ufak bir çarşısı var. Çarşıda Göynüklü kadınlar tarafından özel olarak işlenmiş örtüler bulunuyor.  






Göynük'te kadınlar fotoğraftaki teyze gibi giyiniyorlar. Piti kareli şalvar ve başlarında aynı desende başörtüleri.
Göynük benim icin yemek yeme cenneti. Özellikle et ve hamur yemeklerinin tadına doyum olmuyor.Göynük'e on dakika uzaklıkta Safranlar Köyüne de uğradık ve orada köylülerin kendi ürettikleri ve patentleri de kendilerine ait farklı ürünleri deneme fırsatı bulduk. Resimlerde hepsi ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.


Safranlar köyünde ikram edilen enfes dolma ve baklava.
Alıç Sirkesi. Patenti Safranlar Köyüne ait.Sabah yemeklerden önce içildiğinde zayıflamayı sağlıyormuş:)

Uğut Tatlısı. Vücuttaki toksinleri atmayı sağlıyormuş.İçinde 105 vitaminin olduğu bilgisini verdiler.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder